Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان نمایش «مردان بیوه» با اشاره به اینکه این نمایش یک کمدی اسلپ استیک است درباره شباهت های کمدیا دلارته و نمایش های شادی آور ایرانی سخن گفت.

علی عامل هاشمی کارگردان نمایش «مردان بیوه» که در تماشاخانه انتظامی روی صحنه است در این باره به خبرنگار مهر گفت: این نمایشنامه نوشته داریو فو است که توسط جمشید کاویانی از زبان انگلیسی به فارسی ترجمه شده است اما متاسفانه ترجمه ناقص است و متن چند صفحه نسبت به نمایشنامه اصلی کم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام اصلی نمایشنامه داریو فو «نقاش های ساختمانی حافظه ندارند» بوده اما مترجم در ترجمه اثر به فارسی نام «مردان بیوه» را برای کار انتخاب کرده است.

وی ادامه داد: برای اجرای این اثر نمایشی متن را بازنویسی کردم و تغییراتی در روند اتفاقات نمایش دادم. متن داریو فو متعلق به دوره ای است که طبق قوانین کلیسا، مردها به راحتی نمی توانستند همسرانشان را طلاق دهند و اگر کسی می خواست ازدواج دیگری داشته باشد باید تا زمان مرگ همسرش صبر می کرد. این نمایش درباره مردی است که به شرق سفر می کند و شیفته فرهنگ چند همسری شرق شده و همزمان با چند زن ازدواج می کند. اما همسر اولش با همکاری زنان دیگر به این دلیل که شوهرشان کار نمی کند او را مومیایی می کنند اما طی اتفاقاتی مرد که مومیایی شده زنده می شود ...

عامل هاشمی یادآور شد: در متن اصلی مرد نمی تواند به شرق سفر کند و در کشور خودش ازدواج با چند زن را تجربه می کند اما در این نمایش من مرد داستان را به شرق یعنی خاورمیانه، خاور دور و خاور دورتر فرستادم و او از هر جایی که رفته همراه خودش یک زن به ایتالیا می آورد. این نمایش، کمدی اسلپ استیک یا بزن و بکوب است و تلاش شده جذابیت های این نوع کمدی در نمایش حفظ شود.

وی درباره نزدیکی کمدیا دلارته ایتالیایی و نمایش های شادی آور ایرانی توضیح داد: نمایش های کمدی و شادی آور ایرانی نزدیکی زیادی به کمدی ایتالیایی دارند به شکلی که بسیاری از شخصیت های کمدیا دلارته شبیه به شخصیت های نمایش تخت حوضی ایرانی مثل سیاه و حاجی هستند به همین جهت این نوع نمایش ها را به راحتی می توان با قواعد نمایش های شادی آور ایرانی منطبق کرد تا مخاطب جذب کار شده و با نمایش ارتباط بیشتری برقرار کند.

این بازیگر و کارگردان تئاتر در پایان درباره فضاسازی و صحنه پردازی نمایش عنوان کرد: به دلیل اینکه این نمایش همزمان با ۲ اثر دیگر در تماشاخانه استاد انتظامی به صحنه می رود دکور ما جمع و جور و پرتابل طراحی شده است اما در عوض تلاش کردیم که روی طراحی لباس، گریم و وسایل صحنه بیشتر تاکید داشته باشیم و فضاسازی کار را از این طریق انتقال دهیم.

نمایش «مردان بیوه» به کارگردانی علی عامل هاشمی و تهیه کنندگی امیر جعفری تا آخر دی ماه ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه استاد انتظامی روی صحنه است.

بازیگران این نمایش به ترتیب ورود به صحنه عبارتند از سهیل عبدی (مهمان از گروه گره)، لبخند بدیعی، حامد ادوای (مهمان از گروه گره)، ساناز عابدی نسب، پریسا رحیمی، محمدرضا ایمانیان (مهمان از گروه گره).

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۳۴۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی، به مناسبت بزرگداشت دهه کرامت، شش نمایش دیگر با مضامین فرهنگ رضوی و با هماهنگی دبیرخانه هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی، در شهر محل تولیدشان، این رویداد را همراهی می‌کنند.

شش نمایش که همزمان با هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی اجرا خواهند شد به این شرح معرفی شدند:

۱. نمایش«سنجاب» نوشته لیلا روغنگیر قزوینی و کارگردانی مهدی روز بهانی از ۱۳ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در تماشاخانه مهر حوزه هنری به صحنه می‌رود.

۲. نمایش«الو سلام» نوشته مهرداد رایانی‌مخصوص و کارگردانی قباد دارابی در روزهای ۲۵ و ۳۰ اردیبهشت‌ در پلاتوی الغدیر شهر اسلام‌آباد غرب به صحنه می‌رود.

۳. نمایش«پانما» نوشته مجید کاظم‌زاده مژدهی و کارگردانی لیلا مهدی آبادی از۲۰ تا ۲۵ اردیبهشت‌ در تئاترشهرِ شهر کرمانشاه به صحنه می‌رود.

۴. نمایش«پیچ کمر» نوشته و به کارگردانی سید محید میر حسینی از ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت‌ در آمفی تئاتر پروفسور حسابی شهر تفرش به صحنه می‌رود.

۵. نمایش«دست‌های سرخ» نوشته سیدحسین فدایی‌حسین و کارگردانی سیدرضا رفیعی از ۲۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌ در پلاتو حسین پناهی شهر یاسوج به صحنه می‌رود.

۶. نمایش«سفر سوزن‌بان» نوشته مهدی صالحیار و به کارگردانی علی مجیدپور، همزمان با دهه کرامت در تئاتر شهر شهر تبریز به صحنه می‌رود.

هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری اتابک نادری، بخشی از بیست و یکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) به ریاست فرهاد قائمیان است که با محوریت اجرای عمومی آثار در شهرهای محل تولید، از اواخر فروردین تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

کد خبر 6093053 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • نمایش راز خوشه‌ی پروین در تبریز به روی صحنه‌ می‌رود
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • از فردریک تا بازگشت به خان نخست
  • «اسب قاتلین» ۲ اجرایی شد
  • نمایش «اسب قاتلین» دو اجرایی شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • چرا ژاپنی‌ها به نقاشی «ارواح» علاقه دارند؟