Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر امیری کارگردان نمایش «ملاقات مرد دوزخی» در گفتگو با خبرنگارحوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در خصوص این نمایش اظهار داشت: نمایش، روایت آدم‌هایی است که علی رغم اعتقاد ظاهری به اسلام و اخلاق، به جنگ با حقیقت دین یعنی اهل بیت علیه اسلام می‌روند و البته واقعه کربلا را از زاویه دید اشقیا روایت می‌کند که در نوع خود یک اتفاق جدید است و این زاویه‌ی دید می‌تواند کمک کند تا به علل ارتکاب کوفیان به بزرگترین جنایت تاریخ بپردازیم البته تلاش شده این نوع روایت به دور از شعارزدگی باشد و در بطن قصه و روابط، علت و معلولی رخداد‌ها بیان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ایده نگارش نمایشنامه را برگرفته از قصه‌ منظوم یکی از شعرای اردبیلی خواند و بیان کرد: شعری را از یک شاعر اردبیلی شنیده بودم، اما برای تبدیل شدن آن به یک متن نمایشی باید اتفاق‌هایی در من می‌افتاد که شاید شش سال طول کشید تا این که سال پیش تصمیم گرفتم نمایشنامه‌ای بنویسم که در آن عاشورا از زاویه دید اشقیاء روایت می‌شود که در نهایت به قصه‌ حاضر رسیدم، همچنین سعی کردم خودم را بعنوان یک شیعه عاشق اهل بیت در موقعیت یک سرباز لشگر عمر بن سعد قرار بدهم و این موضوع یک نوع تازیانه زدن به روان و احساس خودم بود از این رو سعی کردم حتی الامکان راوی قصه را شبیه خودم ترسیم کنم و فکر می‌کنم اتفاق خوبی در متن افتاده است.

امیری تصریح کرد: وقتی که قصه و نمایشنامه‌ای نوشته می‌شود همه چیز در درون من نویسنده «رئال»و بسیار واقع گرایانه است، اما با توجه به فاصله گذاری ها، اشاراتی که با نسل امروز جامعه‌ی اسلامی در متن هست باید کمی در اجرا هم از شیوه‌ رئالیستی فاصله می‌گرفتم، لذا برخی از عناصر مانند طراحی صحنه و میزانسن کمی مینی مال شده و از طرف دیگر با اضافه کردن عناصری از جمله «هم گویی» بازیگران زن و گریم و بازی‌های گاه اغراق آمیز و گاه هجو آمیز دارد هرچند نمایش «ملاقات مرد دوزخی» نه اکسپرسیونیستی است نه مینی مال و نه چیز دیگری بلکه بیشتر تلاشی است برای بهره گرفتن از آنچه در توانم بود.

وی ادامه داد: شخصیت‌های نمایش به درستی ایفای نقش می‌کنند که نمونه‌ بارز آن بازیگر نقش یعقوب است که سعی کرده شخصیتی بی نظیر خلق کند شخصیتی متحیر بین عقل و جنون که هم شوق زندگی دارد و هم به مرگ محکوم است.

امیری با اشاره به نگارش اولیه‌ این متن اظهار داشت: «ملاقات مرد دوزخی» در تاریخ ۱۴ مهر در تماشاخانه‌ استاد مشایخی در قالب نمایشنامه خوانی به روی صحنه رفت، ولی پس از نمایشنامه خوانی متوجه ایرادات محتوایی و شکلی زیادی شدم که یک بار متن بازنویسی شد و پس از انتخاب بازیگران برای اجرای صحنه ای، باز با توجه به اقتضائات اجرا و بازی ها، برخی از زوائد و پرگویی‌ها اصلاح شد تا اینکه به متن و اجرای حاضر برسیم.

وی در پایان در خصوص آثار مذهبی در سال‌های اخیر عنوان کرد، اثر هنری فارغ از موضوعش باید جذابیت داشته باشد در تئاتر هم اگر جذابیت دراماتیک نباشد هیچ عنصر دیگری چه احساسات مذهبی و چه عناصر دیگر نمی‌تواند مزیتی محسوب شود. متاسفانه در ده سال گذشته تئاتر مذهبی ذائقه‌  مخاطب را از هر گونه خلاقیتی بی نیاز کرده است و‌ این امر باعث شده دودش به چشم هنر مذهبی و دینی برود و در نهایت به ریزش مخاطب این عرصه منجر می شود در سال‌های اخیر برخی از فعالان این عرصه به جای ایجاد جذابیت‌های هنری در نمایش‌های دارای تم مذهبی به سراغ استفاده از بازیگران چهره و سلبریتی‌ها رفتند که این امر هم کمکی به قضیه نمی‌کند و بی شک در سال‌های آینده این حربه نیز بی تاثیر خواهد شد اما گویا نهاد‌های مسئول در حوزه‌ تئاتر دینی تمایل زیادی به این دسته آثار داشته و بیشتر از این دست آثار ضعیف حمایت می‌کنند.

گفتنی است؛ نمایش «ملاقات مرد دوزخی» به نویسندگی و کارگردانی امیر امیری از ۲ تا ۱۷ آبان هرشب ساعت ۱۸:۳۰ در تماشاخانه سرو اجرا می‌شود.

در این نمایش گووان مهر اسماعیل‌پور، سید سامان جعفری، پوریا فرجی، محمدرضا عزیزی، مهشاد بهبودی، فریاد جودی، مریم احمدی، سوسن بخشی، پریسا سیاوشی، زهرا بهاری، بهار سیدنا در این تئاتر ایفای نقش می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تئاتر عاشورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۶۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد

علی‌محمد رادمنش گفت: این دوره از تئاتر خیابانی رضوی به محتوا و شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیک‌تر شده و به لحاظ کیفی در آثار اجرایی هم ارتقا داشته‌ایم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، علی‌محمد رادمنش دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه پیشنهاد غیرمتمرکز برگزار شدن جشنواره امسال بسیار ارزشمند بود، اظهارکرد: در حال حاضر شاهد نتایج بسیار خوب و هدفمند این تصمیم در اجرا‌های عمومی خصوصا در بخش خیابانی هستیم.

وی با بیان اینکه تاکنون چهار نمایش در بخش خیابانی به اجرای عموم رفته، به بازخورد بسیار خوب نمایش "لکه‌های پاک " و استقبال شایان توجه مردمی از این اثر در استان زنجان اشاره کرد.

دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه در این دوره هر گروه شانزده اجرا در استان خودش یا استانی که اثر را به میزبانی پذیرفته است، خواهد داشت به پایان اجرای عموم نمایش دلتنگی به کارگردانی آرزو کریمی زند اشاره کرد و در این رابطه گفت: در برخی سانس‌های این نمایش استقبال خوبی را شاهد بود، اما با توجه به اینکه اطراف محوطه تئاتر شهر در حال بازسازی بوده و حصارکشی شده در برخی زمان‌ها آن استقبالی را که انتظار می‌رفت، نداشت.

وی به اقبال عمومی نمایش وصیت به کارگردانی سید سوران حسینی در استان البرز شهر کرج به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان نیز اشاره و تصریح کرد: این نمایش بازخورد عالی از سوی مخاطبان داشته است به گونه‌ای که حتی مردم برای این اجرا صف می‌کشیدند.

به گفته رادمنش در دوره قبل این جشنواره ۱۴۰ طرح ارسال شده بود، اما امسال ۱۶۹ طرح پذیرفته شده که اعضای انتخاب طرح و ایده نیز از تسلط کافی و وافی در این حوزه برخوردار بودند و تجربه و تحصیلات عالیه در زمینه هنر‌های نمایشی داشتند؛ لذا اشراف این گروه سبب انتخاب آثاری موثر و محتوایی شده است

به تصریح وی، در این دوره از تئاتر خیابانی رضوی به محتوا و شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیک‌تر شده و به لحاظ کیفی در آثار اجرایی هم ارتقا داشته‌ایم.

دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه در دوره قبل تنوع آثار از شکل و شیوه مورد توجه بود، خاطرنشان کرد:اما امسال ما کاملا تنوع اجرایی را در نمایش‌های خیابانی شاهد هستیم یعنی اثر آوانگارد و حتی پررفورمنس داریم و در حقیقت انواعی از نمایش‌های خیابانی تعاملی و مشارکتی را به اجرا‌های عموم برده‌ایم که از منظر محتوایی و شکل اجرا دارای تنوع و نوآوری هستند.

وی در پایان سخنانش ابراز کرد: علاوه بر این تنوع، در آثار امسال شاهد مضامین و داستان‌های واقعی هستیم که هم از امروز ما و هم از دوره‌های تاریخ رضوی برگرفته شده‌اند که کاملا مستند و بر اساس سیره رضوی و شخصیت امام رضا (ع) هستند.

دیگر خبرها

  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • (ویدئو) روایت پردیس پورعابدینی از سکانس خجالت‌آور ملاقات شرعی در گناه فرشته
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند