Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «هذیان‌های روزانه یک مرد خفته» نوشته حامد سلیمان‌زاده نویسنده و پژوهشگر سینما با حضور مجید برزگر کارگردان سینما عصر دیروز دوشنبه ۱۴ آبان‌ماه در شهرکتاب ابن‌سینا برگزار شد.

مجید برزگر در این مراسم سخنان خود را با تمرکز بر ادبیات آغاز کرد و گفت: در داستان‌نویسی مدرن دو شاخه ادبیات داستانی داریم؛ یکی داستان محض که با هدایت شروع می‌شود و دیگری ادبیات عامه‌پسند که اسماعیل فصیح را می‌توان نماینده آن دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره با اینکه «سینمای ما نتوانسته جریان مداوم فیلم اقتباسی مانند اروپا داشته باشد و هیچ وقت ادبیات جدی نمایشی نداشته‌ایم» گفت: در «هذیان‌های روزانه یک مرد خفته» نویسنده سعی کرده فرهیختگی در نوشتار را رعایت کند و در عین حال در نوشته‌هایش یک سادگی وجود دارد که مخاطب عام‌تر هم بتواند آن را دنبال کند. داستانک‌هایی که طنز هم در آن هست و ارجاعاتی هم به سینما، ادبیات و روانشناسی دارند برایم جالب بود.

این کارگردان سینما ادامه داد: سنت نامه‌نگاری که از گذشته داشته‌ایم در بخش‌هایی از این کتاب احیا شده است. لایه‌های پنهای زیرمتن هم می‌گوید که این‌ها صرفا یادداشت روزانه نیستند و دچار ویرایشی به نفع قصه شده‌اند. همین موارد هم باعث شد که در مجموع کتاب شیرینی باشد که وقتی دست می‌گیری تا آخرش نتوانی آن را زمین بگذاری.

بزرگر معتقد است:‌ این متن‌ها کمک می‌کند به افکار راوی کتاب نزدیک شویم و اسامی کتاب‌ها و فیلم‌هایی که نویسنده با مخاطب به اشتراک گذاشته به‌گونه‌ای است که کنجکاو شویم و سراغ آن‌ها برویم.

در ادامه این نشست، حامد سلیمان‌زاده نویسنده «هذیان‌های روزانه یک مرد خفته» گفت:‌ باید از نشر دیبایه تشکر کنم که به این نوشته اعتماد و کتاب اول مرا منتشر کردند. این اعتماد در شرایط نامناسب بازار کاغذ و نشر اهمیت بسیاری برای من دارد.

وی سپس با سپاس از همراهی مجید برزگر و شهرام مکری به‌عنوان «دو فیلمساز مطرح در عرصه سینمای نو» با این کتاب، ادامه داد: من اول قصدم نوشتن یادداشت‌هایی روزانه بود؛ کاری که خیلی ‌ها تا به امروز انجام داده‌اند ولی مهم‌تر از آن برایم تبدیل کردن این نوشته‌ها به چیزی بود که بتواند مخاطب گسترده‌تری داشته باشد و قابلیت انتشار پیدا کند. دقت کردم برای انتشار اولین کتابم با سینماگران و ادبیان مشورت کنم. اینکه شهرام مکری به این متن‌ها عنوان «داستان کوتاه‌کوتاه» را اطلاق کرده برایم جالب بود زیر او در برخی از این نوشته‌ها «روایت» را پیدا کرده است. او این نوشته‌ها را به دنیای سینمای پیوند زده و نشانه‌های سینمایی از دل آن‌ها بیرون کشیده است.

این مدرس سینما افزود: همه این نوشته‌ها براساس یک اتفاق واقعی رقم خورده‌اند و اتفاقات روزمره منشأ اصلی تولید این متن‌ها بوده است. در جهان اطراف ما هر فرد داستان منحصر به فرد خود را دارد که می‌تواند سرمنشأ نوشتارهایی از این دست باشد. زنده‌یاد کیارستمی سعی‌ می‌کرد آنچه را از جهان دریافت می‌کند با دیگران به اشتراک بگذارد و تلاش من هم در نگارش این کتاب به اشتراک گذاشتن تجربیات شخصی‌ام با دیگران بود.

نویسنده «هذیان‌های روزانه یک مرد خفته» از همراهی حاجیان تصویرگر کتاب و شاملو طراح اولیه جلد سپاسگزاری کرد.

در ادامه مجید برزگر، «هذیان‌های روزانه یک مرد خفته» را محصول روایت صادقانه یک نویسنده از پرسه‌زدن‌های روزانه خود توصیف کرد و افزود: گرچه نویسنده گاهی مجذوب یک اتفاق و یا تصویر شده اما روایت را فراموش نکرده و نمی‌دانم این متن‌ها داستان است یا به تعبیر شهرام مکری داستان کوتاه‌کوتاه ولی به نظر خودم بیشتر «داستان» هستند.

برزگر در پایان صحبت‌های خود پیشنهادهایی را برای گرافیک بهتر و صفحه‌آرایی کتاب در چاپ‌های بعدی ارایه کرد.

سلیمانزاده هم در پایان با اشاره به اینکه در «هذیان‌های روزانه یک مرد خفته» ۹۸ یادداشت گردآوری شده، ‌به بازخوانی چند داستانک‌ کتاب پرداخت.

مهدیزاده مدیر نشر دیبایه نیز در این نشست حضور داشت.

کد خبر 4451461 محمد صابری

منبع: مهر

کلیدواژه: رونمایی کتاب فرهنگسرای ابن سینا مجید برزگر تئاتر ایران اربعین 97 هالیوود سریال ایرانی فیلم سینمایی کنسرت موسیقی اربعین حسینی سینمای مستند فیلم کوتاه شبکه سه سیما برنامه تلویزیونی موسیقی ایرانی کارگردان تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۶۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پل آستر»‌ درگذشت

«پل آستر»، نویسنده آمریکایی سه‌گانه «نیویورک»‌ درگذشت.

به گزارش ایسنا، «پل آستر» نویسنده‌ ۳۴ کتاب از جمله سه‌گانه مشهور «نیویورک» در سن ۷۷ سالگی درگذشت.

«گاردین» نوشت، «جکی لیدن»، دوست و همکار این نویسنده اعلام کرد که «آستر» در روز سه‌شنبه در پی عوارض ناشی از سرطان ریه درگذشت.

داستان‌های او مملو از مضامین اتفاقات تصادفی، شانس و سرنوشت نوشته شده‌اند. بسیاری از قهرمانان داستان‌ها، خود نویسنده هستند و مجموعه آثار او خودارجاعی است و شخصیت‌هایی از رمان‌های اولیه دوباره در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند.

«آستر» در سال ۱۹۴۷ میلادی در «نیوجرسی»‌ متولد شد. به گفته خود این نویسنده، او روند نگارش را از سن هشت سالگی و زمانی آغاز کرد که امضا گرفتن از یک بازیکن بیسبال را به این دلیل از دست داده بود که نه او و نه والدینش با خود مداد همراه نداشتند. از آن زمان به بعد «آستر» همه جا با خود مداد می‌برد. «آستر»‌ در مقاله‌ای در سال ۱۹۹۵ نوشته بود: «اگر یک مداد با خود در جیبتان داشته باشد، احتمال زیادی وجود دارد که یک روز وسوسه‌ شوید که از آن استفاده کنید.»

«آستر» در «دانشگاه کلمبیا»‌ تحصیل کرد و در اوایل دهه ۷۰ میلادی به پاریس مهاجرت کرد و به فعالیت‌های مختلفی از جمله ترجمه کردن پرداخت. او در سال ۱۹۷۴ میلادی به ایالات متحده آمریکا بازگشت و ازدواج کرد.

در ژانویه سال ۱۹۷۹ میلادی پدر «آستر» درگذشت و این رویداد به دلیلی برای نگارش نخستین کتاب خاطرات این نویسنده تبدیل شد. «اختراع انزواء» در سال ۱۹۸۲ میلادی منتشر شد.

«آستر» با انتشار «شهر شیشه» در سال ۱۹۸۵ که نخستین جلد از سه‌گانه «نیویورک» بود به موفقیت چشمگیری دست یافت.

این نویسنده به طور مرتب در دهه ۸۰، ۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی بیش از ده‌ها رمان از جمله «قصر ماه»(۱۹۸۹)،‌ «موسیقی شانس»(۱۹۹۰)، «کتاب توهم»‌(۲۰۰۲) و «شب پیشگویی»(۲۰۰۳) منتشر کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • بحران ادبیات داریم
  • وقتی مخاطبان اسناد بی‌بی‌سی درباره قتل نیکا شاکرمی و تجاوز به او را مسخره کردند+ تصاویر | واکنش رسانه انگلیسی
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه